Vd- och styrelseutvärdering, jag brukar säga att det viktigaste är att prata med varandra i styrelsen. Vad fungerar bra och vad fungerar mindre bra? Om det är något som inte fungerar bra så säg till direkt till ordförande, vänta inte till vd- och styrelseutvärdering. Jag är gammal basketspelare och en styrelse är som ett lag. Jag spelade guard. En styrelseordförande spelar bollen som en guard i styrelsen. Det är sällan en guard som gör poäng. Ibland får guard tillbaka bollen och då gäller det att sätta trepoängaren. Det är lite som en styrelseordförande som har utslagsrösten. Tanken med Vd- och styrelseutvärdering av styrelsen är att de ska vara anonyma. Tyvärr är det många utvärderingar som görs via word- och excel- dokument. Då är det svårt med anonymiteten. Jag tycker att det är smart att alltid berätta för sin ordförande om det är något som inte fungerar bra. Det är schysst och du får en bra dialog. Det skapar möjlighet att förändra och förbättra styrelsearbetet löpande. Det vinner både du och ordförande på.

I vår digitaltjänst på BOARDA ingår digital utvärdering av Vd- och ordförande. Den är ett stöd och styrelseutvärderingen i sammandrag är till för valberedningen. Vd-utvärderingen är till styrelsen.

Vd- och styrelseutvärdering ingår i vår digitaltjänst. Men kom ihåg, det viktigaste är att prata med varandra i styrelsen.

vd-och-styrelseutvardering
vd-och-styrelseutvardering
Jenny rosberg, ropa & boarda