Short Powerful Talks

Om budskap och inte siffror i finansiella rapporter

Det här är en blogg som sammanfattar och kommenterar VD-budskapen i finansiella rapporter. Den handlar om orden och inte siffrorna.

Varför?

Vi börjar med de fyra stora investmentbolagen. VDarna för Industrivärden, Kinnevik, Latour och Investor har tillgång till de absolut mest erfarna företagsledare som vi har globalt och de får tillsammans med styrelser och ledningar rykande färska makro- och sektoranalyser presenterade av ledande globala investmentbanker. De äger, kontrollerar och har insyn i en väldigt stor andel av Large Cap-bolagen i Stockholm. Vad de gör och inte gör, investeringsaktiviteten, försäljningar och strategiarbete i portföljbolagen, som kommenteras, och inte kommenteras, tillsammans med makroanalysen är spännande tycker vi.

Vem är Earna?

Earna är alias för en aktienörd som gillar bolag som har fokus på vinst per aktie, Earnings Per Share. Investeringsstrategi: Köp och behåll. För god ordnings skull, äger aktier i följande bolag som skrivs om på bloggen: Industrivärden, Investor, Atlas Copco, Epiroc.

| E-post earna@irtalks.se

Vem är Toplina?

Toplina är alias för en aktienörd som gillar tillväxt. Det är strategin för översta raden i resultatet som räknas, top-line. Investeringsstrategi: Köp och behåll. För god ordnings skull, äger aktier i följande bolag som skrivs om på bloggen: Kinnevik, Latour, Fagerhult, MTG, Tele2.

| E-post toplina@irtalks.se

Lästips

  • VD-kommentarer från Latour och Industrivärden | Bjuder på bra makroanalys
  • VD-kommentarer från Kinnevik | Bjuder på sektorfokus TMT, E-handel, Finansiella tjänster och hälsovård

DATA OCH INTEGRITETSPOLICY

Partners | Sponsorer

Intresserad av att bli Partner dvs Sponsor eller att få VD-ord sammanfattat och kommenterat? Kontakta Earna eller Toplina på e-postadresser ovan.

Tema av Anders Norén